Kantine voor Zambia - Eén maaltijd per dag.

De school in Kalwala Village ligt in het Noord oosten van Zambia. In Kalwala Village zijn nu een drietal scholen gevestigd: een lagere school, een middelbare school en de vakschool die met steun van Stichting Onderwijsprojecten Zambia (SOZ) is opgezet. Een deel van de leerlingen komt van ver (tot 2 uur lopen) en verblijft de gehele dag op school zonder eten. De hoofden van de 3 scholen hebben daarom een project uitgewerkt dat erop gericht is zelf groenten en mais te verbouwen en de leerlingen daarmee dagelijks een gezonde maaltijd te geven.

School Support and Beyond ondersteunt met geld het bouwen van een eetzaal, het opzetten van een moestuin, het verbouwen van gewassen voor de maaltijden en de organisatie dat er iedere dag één gezonde maaltijd voor iedere leerling op tafel komt. In 2013 heeft de stichting al ruim 38.000 euro beschikbaar om de kantine te kunnen bouwen. Lackson, de projectmanager op locatie, informeert ons over de voorgang, welke wij onder "Actueel" op deze website zullen presenteren. 

Emmanuel

Tijdens ons bezoek aan Kalwala Village in Zambia viel ons het verhaal van Emmanuel op. Emmanuel is 26 jaar, zijn moeder werkte al lang voor het weeshuis, zij is vorig jaar overleden. Emmanuel heeft haar werk met succes overgenomen. En niet alleen zijn moeders werk, ook de zorg voor zijn opa en oma en zijn zus. Emmanuel heeft goed nagedacht over wat hij met zijn leven wil en hoe hij dat kan gaan bereiken. Hij wil graag onderwijzer worden, daarvoor moet hij 3 jaar naar school. Hij kan een beurs bij de overheid aanvragen, dat zal een deel van zijn opleiding bekostigen. Verder wil hij kippen gaan houden om ervoor te zorgen dat zijn grootouders en zus onderhouden worden als hij naar school is. In het derde jaar van de opleiding kan hij al gaan werken en zelf ook weer wat verdienen.

Emmanuel heeft een stevig plan voor ogen en dat heeft hij met verve aan ons verteld, op al onze vragen had hij een antwoord. School Support & Beyond wil Emmanuel dan ook gaan steunen bij het bereiken van zijn doelen in het leven. Daarvoor zullen wij het deel van zijn opleiding betalen waartoe de beurs niet toereikend is. We zullen u op deze website regelmatig op de hoogte houden van zijn voortgang.